Naar uw smaak

De medewerkers van LangedijkerUitje weten hoe fijn het is als dingen gewoon goed geregeld zijn. U wilt zeker weten dat de locaties en activiteiten in Langedijk bij u en uw groep of team passen. Met uw ingrediënten en onze kennis maken we uw uitje helemaal op smaak. Wilt u een zakelijk of particulier uitje wat tot in de puntjes is geregeld, dan bent u bij het LangedijkerUitje op de juiste plek. Kies één van de Uitjes op de site of bel ons vrijblijvend.

Waarom Langedijk

Langedijk is een parel van een gemeente met een heel bijzonder waterrijk natuurgebied, namelijk het “Rijk der Duizend Eilanden”. Het is een gemeente met hardwerkende ondernemers, verenigingen, hobbyisten en stichtingen die gastvrijheid zeer hoog in het vaandel heeft staan en rijk is aan historie.

‘It’s Friday. This must be Langedijk’

Langedijk, 1 februari 2017 – Langedijk op de (inter)nationale toeristische kaart zetten, dat is de droom van dienstverlener pur sang Ruby Groen. Vandaag start zij haar bedrijf www.langedijkeruitje.com. In korte tijd wist Ruby het Langedijker bedrijfs- en verenigingsleven voor haar plannen te winnen om uitjes te ontwikkelen voor the best kept secret van Nederland, het net boven Alkmaar gelegen dorp Langedijk.

Het unieke en sprookjesachtige Rijk der Duizend Eilanden? Het beschermde natuurgebied Oosterdel? De oudste doorvaarveiling ter wereld? De wereldmarktleider in uienzaden en uienveredeling? De beste biefstuk die je ooit hebt gegeten? Je vindt het allemaal in het authentieke Noord-Hollandse dorp Langedijk.

Ruby Groen, oprichter van LangedijkerUitje, vertelt vol enthousiasme over haar nieuwe bedrijf: ‘Het idee is ontstaan doordat ik zelf ontzettend trots ben op mijn bijzondere dorp. De mooie natuur, de hartelijke gastvrije mensen en unieke plekken waarmee we onderscheidend zijn in de hele wereld. Daar wil ik iedereen van laten genieten. Dat doe ik samen met andere ondernemende Langedijkers, die met mij interessante, coole, rustgevende en inspirerende uitjes ontwikkelen. Hier weten we als geen ander hoe je uitjes moet laten ontkiemen en vermarkten. We mikken niet alleen op Nederland, maar zeker ook op de Europese, Aziatische en Amerikaanse markt. Je moet dan ook niet raar op kijken als je straks steeds vaker hoort: ‘ It’s Friday. This must be Langedijk’.’

Hans Cornelisse, burgemeester gemeente Langedijk: ‘Ruby inspireert met haar veelbelovende initiatief niet alleen anderen voor nieuwe ideeën, maar zij versterkt daarmee ook de sociale samenhang in onze dorpsgemeenschap. Dat zien wij graag. Wij hebben er vertrouwen in dat zij velen weet te interesseren om een bezoek te brengen aan ons prachtige dorp. Wij wensen haar veel succes bij haar onderneming.’

Ron Karels, directeur Museum Broekerveiling: ‘LangedijkerUitje heeft zeker de potentie om de toeristische positie van Langedijk verder te versterken. Daar profiteren we allemaal van. Ruby’s doortastende aanpak gaat haar zeker helpen. Ik kijk uit om samen met haar nieuwe uitjes te bedenken en uit te voeren.’

toptop

Hoe het LangedijkerUitje ontstond

Creatief Directeur van het LangedijkerUitje, Ruby Groen, deed mee aan een spelletje georganiseerd door haar vriendengroep. Dit spelletje was in “het Boetje” aan het water te Oudkarspel. Ze deden daar oud Langedijker spelletjes. Je kon daar 3 prijzen winnen waaronder een “Uitje”, alhoewel Ruby absoluut geen spelletjesmens was (en nog steeds niet is) won ze “Het Uitje”.

Ze was als een kind zo blij… tot de uitreiking want wat er toen gebeurde dat heeft de oorsprong van deze site tot gevolg gehad. Het team kreeg een “zak uitjes” en ze moesten nog delen ook...

De Ui

Noem het een traumatische ervaring omzetten in iets moois, het resultaat ”Het LangedijkerUitje”. Vanaf dat moment is Ruby zich gaan verdiepen in “de ui”. Wat bleek, zo vertelde een bevriende uientransporteur, de ui heeft zijn roots in “Langedijk”. Bijna alle uitjes die je in de wereld in de schappen ziet liggen komen met hun zaden en al uit de prachtige gemeente Langedijk.